Sous vide kachní prsíčka restovaná na domácím sádle s růžičkovou kapustou, česnekem a tymiánem
Přijde vám klasická pečená kachna se zelím a knedlíkem příliš těžká? Vyzkoušejte tuto zdravější a dietnější variantu tohoto vynikajícího drůbežího masa.
1 porce
Ingredience:
- 150 až 200 g kachních prsou upravená metodou sous vide
- 150 až 200 g růžičkové kapusty (ideálně čerstvé)
- vepřové sádlo - nok o velikosti vašeho palce, ideálně domácí
- 3 stroužky česneku
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- mořská či himalájská sůl
- čerstvě drcený černý pepř
Postup:
Kapustu opereme, očistíme a nakrájíme na půlky až čtvrtky. Na pánvi rozpustíme sádlo a na něm opékáme kapustu. Až začne kapusta zlátnout, podlijeme cca půl deci vody a odpaříme vodu, až máme opět pouze tuk.
Během odpařování vody nakrájíme prsíčko na cca 0,5 cm silné proužky, zdrhneme tymián a česnek jemně nasekáme.
Po odpaření vody do pánve přidáme prsíčka a restujeme dokud nezačnou „chytat barvu“.
Po té přidáme česnek a tymián. Krátce ještě restujeme, dosolíme a opepříme podle chuti.
Tak teď už jen snad: Dobré chutnání!