restovana kachni prsicka s kapustou thumbPřijde vám klasická pečená kachna se zelím a knedlíkem příliš  těžká? Vyzkoušejte tuto zdravější a dietnější variantu tohoto vynikajícího drůbežího masa.

1 porce

Ingredience:

  • 150 až 200 g kachních prsou upravená metodou sous vide
  • 150 až 200 g růžičkové kapusty (ideálně čerstvé)
  • vepřové sádlo - nok o velikosti vašeho palce, ideálně domácí
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • mořská či himalájská sůl
  • čerstvě drcený černý pepř 

Postup:

Kapustu opereme, očistíme a nakrájíme na půlky až čtvrtky. Na pánvi rozpustíme sádlo a na něm opékáme kapustu. Až začne kapusta zlátnout, podlijeme cca půl deci vody a odpaříme vodu, až máme opět pouze tuk.

Během odpařování vody nakrájíme prsíčko na cca 0,5 cm silné proužky, zdrhneme tymián a česnek jemně nasekáme.

Po odpaření vody do pánve přidáme prsíčka a restujeme dokud nezačnou „chytat barvu“.

Po té přidáme česnek a tymián. Krátce ještě restujeme, dosolíme a opepříme podle chuti.

Tak teď už jen snad: Dobré chutnání!

VM - Shopping cart

×
 x 

Cart empty

VM - Search in Shop

VM - Featured products

VM - Category

VM - Currencies Selector

×

josef raba dole

Kontaktujte mne!

Pokud máte otázky, rád a upřímně na ně odpovím. Ozvu se Vám co nejdříve, nejpozději následující pracovní den.

1000 znaků zbývá

 


TOP